Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День працівників ракетно-космічної галузі України

Сьогодні День працівників ракетно-космічної галузі України.

Як зазначив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, ракетно-космічна галузь завжди була предметом особливої гордості українців. Звання космічної держави є почесним для будь-якої країни, адже дослідження космосу – це праця на благо усього людства. Тому участь у міжнародних космічних програмах є не лише потужною реалізацією вітчизняного наукового потенціалу, а і нашим моральним обов’язком перед нинішнім і майбутнім поколінням.

Україна бере участь у численних міжнародних проектах із створення космічних носіїв. Щороку здійснюються космічні запуски за допомогою ракет, виготовлених за участю українських підприємств. У минулому році обсяг експорту продукції Державного космічного агентства зріс на 45 відсотків, а саме Агентство заробило на продажі ракетно-космічної техніки майже 5 млрд гривень. Ці цифри свідчать про те, що ракетно-космічна галузь України розвивається, а її продукція є затребуваною у світі та використовується на найбільш перспективних стартових космічних майданчиках.

"Приємно відзначити, що українські працівники ракетно-космічної галузі є фахівцями світового рівня. Нарощування космічного виробництва та забезпечення участі України у міжнародних космічних програмах – це пріоритет номер один. Впевнений, що фаховий рівень вітчизняних спеціалістів та потенціал української космічної науки дають можливість очікувати подальшого розвитку галузі та реалізації проектів стратегічної ваги.

Висловлюю подяку всім працівникам ракетно-космічної галузі за висококваліфіковану працю, яка зміцнює престиж нашої держави у світі та сприяє науково-технічному розвитку нашого суспільства! Бажаю міцного здоров’я і довголіття, нових професійних досягнень і здійснення найсміливіших задумів!" - зокрема додав Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ