Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні День захисту дітей

У середу, 1 червня, у багатьох країнах світу, включаючи Україну, святкують Міжнародний день захисту дітей. У нашій країні цей день має особливе значення, бо сьогодні наші діти гинуть від рук російських окупантів.

Як повідомляє Апостроф, Міжнародний день захисту дітей відзначають із 1925 року, коли у Женеві відбулася Всесвітня конференція з питань благополуччя дітей. За однією з версій, 1 червня того року зусиллями генерального консула Китаю в Сан-Франциско був проведений Фестиваль човнів-драконів для китайських дітей-сиріт (Дуань-у цзе). Вважається, що це свято збіглося з проведенням конференції.

За іншою версією, Міжнародний день захисту дітей вперше провели 1 червня 1950, через п'ять років після закінчення Другої світової війни. За рік до цього в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про невпинну боротьбу за забезпечення міцного миру як єдиної та основної гарантії захисту дітей.

Прапор Міжнародного дня захисту дітей виглядає так: на зеленому фоні зображено п'ять стилізованих дитячих фігурок червоного, жовтого, синього, білого та чорного кольорів. Вони стоять на знаку Землі, який символізує нашу планету як спільний будинок для всіх людей та дітей, незалежно від раси, національності, місця проживання та статусу.

Зелений колір фону символізує зростання, гармонію, свіжість та родючість.

Цікавим є той факт, що з 2013 року 1 червня відзначається ще й Всесвітній день батьків. Це свято заснували на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2012 року.

Також мало хто знає, що на Сейшельських островах відзначається цілий Місяць захисту дітей.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, Львів підготував програму різноманітних заходів до Дня захисту дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ