Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Країна відповідальних дорослих. У Львові та Варшаві одночасно пройшла акція “Після перемоги я мрію про…”

До Дня захисту дітей БО “Українська освітня платформа” організувала акцію, яка мала на меті нагадати кожному про війну, яка триває, та про кількість українських дітей, які постраждали від неї.

Близько сотні українських дітей з різних куточків країни і ті, що зараз перебувають у Польщі, долучились до акції. 

“Поїхати на море у Крим”, “щоб закінчилась війна”, “тато повернувся додому” та інші - такі мрії писали діти на великих банерах. Акцію організатори приурочили до Дня захисту дітей і разом з тим нею дали старт інформаційної кампанії “Країна відповідальних дорослих”. Адже переконані, що кожен день - це день дитини, а не лише 1 червня.

“Нам важливо донести, що щасливі та здорові діти, це відповідальність дорослих, тому ми маємо розробити систему відповідальних інституцій, відповідальних дорослих для того, щоб діти проживали своє дитинство в належних умовах”, — зазначає директорка БО “Українська освітня платформа” Мар’яна Кащак. “Вони майбутнє нашої країни і те, що зараз випало на їх долю, це колосальна трагедія, але нам треба пам’ятати, що від нас дорослих залежить в яких умовах проживатимуть ці діти своє дитинство".

До слова, акцію організувала Українська освітня платформа у Паспортному сервісі, що у Варшаві, та на площі Ринок у Львові. Охочих написати свою мрію на банері було чимало, організатори запевняють на цьому ціль акції не закінчуватиметься, а проаналізують надписи та використають ключові у своїх програмах.

Довідка: Українська освітня платформа — драйвер суспільних змін в країні. Благодійна організація, яка втілює інноваційні соціальні проєкти, створює освітні програми для громадських лідерів та організацій. Працює у регіонах України через мережу опорних центрів. Заснована у 2000 році у Львові (до 2021 рр. — БО “Львівська освітня фундація”). 

З 2010 року підтримала понад 1 200 000 дітей із кризових сімей. Є членом Міжнародної організації з захисту прав дітей FICE International. А також у співпраці з Дитячим фондом ООН (Unicef) та іншими партнерами надає підтримку сім’ям з дітьми. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ