Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Християни східного обряду відзначають Успіння Пресвятої Богородиці

Сьогодні, 28 серпня, православна церква відзначає одне з дванадцяти найбільших свят, а саме - Успіння Пресвятої Богородиці, або, за народною назвою, "Перша Пречиста". Успіння - кінець земного життя Богородиці та переселення її в життя небесне.

Успіння Пресвятої Богородиці знаменує кончину Діви Марії та подальший перехід у Царство Небесне. Вона пережила Ісуса, і про свою смерть дізналася від ангела, який сказав про це за три дні. Це дало змогу богородиці попрощатися зі своїми близькими.

І хоча свято наголошує на смерті, воно також акцентує на відході на небеса, де вона зустрілася зі своїм сином Ісусом Христом.

Традиційно перед цим святом віряни дотримуються Успенського посту, який триває з 14 до 27 серпня. У день свята варто піти до церкви на службу. Наші пращури закінчували до 28 серпня збирання зерна – до церкви можна прийти з хлібом, щоб освятити його. Разом із цим традиційним виробом можна взяти з собою горіхи, мед, фрукти та зерно – урожай, який збирався протягом усього літа.

Також заведено ставити у церкві свічки за упокій близьких, а матері моляться Богородиці за здоров’я та захист своїх дітей

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ