Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні християни відзначають Михайлове чудо

19 вересня православна церква шанує Архистратига Михаїла та згадує чудо у містечку Хонех, що сталося у 4 столітті н.е. Церковна назва свята - спогади чуда Архистратига Михаїла в Хонех.

Про це інформує ТСН.

У народі 19 вересня називають простіше - Михайлів день, Михайлове чудо.

За переданнями цього дня Архангел Михаїл відповів на молитви пономаря Архипа та врятував церкву Архистратига Михаїла від затоплення. Диво було настільки вражаючим, що спогад про нього зберігся і до сьогодні.

Чудо сталося у містечку Хонех (нині - Колоси, Туреччина), у церкві Архистратига Михаїла біля джерела зцілення. Церкву побудували віряни, рідні яких зцілилися від хвороб по молитвах Архистратигу Михаїлу.

Пономар на ім’я Архип мав дар проповіді, через що багато людей привів до християнської віри. Маленька церква наповнювалася вірянами, що дуже не подобалося язичникам. Вони вирішили зруйнувати храм: з’єднали джерело з річкою та змінили їхнє направлення в інший бік, щоб вода затопила будівлю.

Архип, дізнавшись про цей злочин, став голосно молитися Архистратигу Михаїлу. І молитва Архипа була почута. Коли вода пішла на церкву, раптом перед нею з’явився Архистратиг Михаїл та своїм жезлом створив ущелину. Саме туди і потрапила рідина, а храм був врятований. Відтоді місце отримало назву “Хонех” - тобто “ущелина”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ