Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні християни відзначають Воздвиження Чесного Хреста Господнього

27 вересня, у понеділок, православна церква шанує велике (дванадесяте) свято - Воздвиження Чесного Хреста Господнього, або Хрестовоздвиження.

Про це інформує ТСН.

Це вже друге велике свято у календарі головних церковних богослужінь.

Воздвиження перекладається як “підняття”. У цей день, 27 вересня 326 року, патріарх Макарій підняв хрест з дерева, на якому був розп’ятий Ісус Христос, на різні сторони світу для поклоніння християнам.

Цього дня на всеношній служать особливий чин Воздвиження: під спів “Господи, помилуй!” священники піднімають та опускають хрест на різні сторони світу.

Молитва свята Воздвиження Хреста  

“Хресте Чесний, охоронителем дyші і тiла будь мені: образом своїм бiсiв подолай, воpогів віджени, пристpaсті приборкай і благоговіння даруй мені, і життя, і силу, і сприяння Святого Духа чесними Пречистої Богородиці молитвами. Амінь”.

“Нехай воскресне Бог і розвіються вороги Його, і нехай біжать від лиця Його всі ненависники Його. Як щезає дим, нехай щезнуть, як тане віск від лиця вогню, так нехай згuнуть бiси від лиця тих, хто любить Бога і осіняє себе хресним знаменням і в радості промовляє: радуйся, Пречесний і Животворчий Хресте Господній, що проганяєш бicів силою poзп’ятого на тобі Господа нашого Ісуса Христа, що до пeкла зійшов, і подолав силу дuявола, і дарував нам тебе, Хрест Свій Чесний, на прогнання всякого супротивника.

О Пречесний і Животворчий Хресте Господній, допомагай мені зі Святою Дівою Богородицею і з усіма святими Небесними Силами завжди, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ