Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні Київ під охороною близько 5 тис. правоохоронців

Правоохоронні органи України не є учасником політичного процесу і прийматимуть найжорсткіші заходи і припинятимуть спроби пронести або застосувати будь-яку зброю, спровокувати силове протистояння, створити небезпечну ситуацію для мирних громадян, які не є учасниками акції. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив учора, 14 листопада. Повідомив департамент комунікації МВС України.

Він закликав Нацполіцію і Нацгвардію забезпечити мирний характер проведення будь-якої масової акції та безпеку як учасників, так і людей, що знаходяться поруч.

«Я наказую кожному співробітнику – діяти швидко, рішуче і професійно. Провокатори і заколотники повинні бути затримані та ізольовані. А їх причетність, вину та міру покарання визначить суд», – зазначив Арсен Аваков.

Глава МВС підкреслив, що акції повинні бути мирними, без зброї, участь в них – добровільною, а завдання правоохоронців – забезпечення громадянських прав і безпеки кожної людини.

«Я закликаю правоохоронців проявити ще одну дуже важливу рису – витримку, терпіння і вміння забезпечувати безпеку масових акцій», – додав очільник МВС.

Нагадаємо, що заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що з 15 по 27 листопада особовий склад Національної поліції України переведений на посилений варіант несення служби. У столиці у ці дні правопорядок забезпечуватимуть близько 5 тисяч правоохоронців.

Також додамо, що 11 листопада СБУ повідомила., що Росія планує розхитати ситуацію в Україні за допомогою протестних акцій 14 і 15 листопада. Також Юлія Тимошенко заявила, що 15 листопада в Києві починається безстрокова акція "ошуканих вкладників".

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ