Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні у Брюсселі відбудеться 20 саміт Україна-ЄС

У понеділок, 9 липня, у Брюсселі відбудеться 20-й саміт Україна-ЄС. На зустрічі високого рівня сторони обговорять імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей, підтримку держави в умовах російської агресії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

На саміті українську делегацію очолюватиме Президент Петро Порошенко. ЄС представлятимуть Президент Європейської ради Дональд Туск, Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та Марош Шефчович, а також єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

За результатами саміту сторони планують ухвалити спільну декларацію.

Лідери обговорять наступні кроки з імплементації Угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі, підтримку з боку Євросоюзу амбітного порядку денного реформ України, відносини з Росією та енергетичну безпеку.

Серед пріоритетів відносин Україна-ЄС на 2018 рік на саміті йтиметься про реформи децентралізації, державного управління, боротьбу з корупцією, верховенство права, економічний розвиток та енергетику. 

Стосовно російської агресії саміт вкотре підтвердить підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, а також невизнання анексії Росією Криму.

На саміті буде підписано угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком про виділення позики у 75 млн євро на проект із підвищення безпеки українських доріг.

Також лідери закличуть РФ звільнити усіх українських політичних в’язнів, включаючи кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, а також взяти відповідальність за збиття літака рейсу МН17.  

Укрінформ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ