Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні у Києві відбудеться 21-й саміт Україна – Європейський Союз

Як повідомляють у прес-службі Представництва Європейського Союзу в Україні, у понеділок, 8 липня, у Києві відбудеться 21-й саміт між Європейським Союзом та Україною.

Саміт відбудеться у Маріїнському палаці.

Президент Європейської Ради Дональд Туск і Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер представлятимуть Європейський Союз на саміті; вперше Україну на саміті представлятиме Президент Володимир Зеленський, який здійснив свій перший закордонний візит на новій посаді, що відбувся 4-5 червня 2019 року, саме до Брюсселя. Також у саміті візьмуть участь Висока представниця ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні та Європейський Комісар із Європейської політики сусідства та перемовин про розширення Йоганнес Ган.

Лідери обговорять перспективи відносин між Євросоюзом та Україною і нові кроки у впровадженні Угоди про асоціацію, включно із глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі (ГВЗВТ).

Окрім того, лідери обговорять конфлікт на сході України, виконання Мінських угод, наслідки незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, а також питання регіональної та зовнішньої політики.

Саміт відбудеться на фоні 10-ої річниці Східного партнерства.

Очікується, що наприкінці саміту лідери ухвалять спільну заяву.

Програма для медіа:

8 липня

14:00 – зустріч між президентами Зеленським, Туском та Юнкером

14:40 – пленарна сесія 21-го саміту ЄС-Україна

16:15 – спільна пресконференція (президентів Туска, Юнкера і Зеленського)

17:00 – робоча вечеря

Представництво Європейського Союзу в Україні

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ