Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у світі святкують День батька

Щороку в третю неділю червня у світі відзначають День батька. Цей день в Україні є особливим, оскільки через війну багато дітей розлучені зі своїми батьками.

День батька уособлює вираження любові та вдячності, які донька присвятила своєму батькові. Троянди - квіти Дня батька: червоні носять, якщо батько живий, і білі, якщо батько помер. І, звісно ж, цього дня заведено дарувати своїм батькам подарунки і влаштовувати сімейні урочистості.

Слідом за США День батька в третю неділю червня стали відзначати Велика Британія, Нідерланди, Франція, Китай, Японія та інші країни.

Президент України Володимир Зеленський також привітав з Днем батька українців зворушливим відео. Він побажав, щоб кожен батько, який зараз воює за вільну Україну, повернувся додому до своїх рідних. 

"Тато… Це слово щодня звучить мільйони разів, і щоразу в ньому чується захист, сила й безмежна любов. У День батька хочеться побажати, щоб якнайбільше українських чоловіків чули це звертання: "Тато!". Щоб наші татусі жили довго й були здорові. І щоб кожен тато, який на передовій, повернувся додому. Дякую кожному українському батькові, кожній українській родині за наших міцних і сміливих воїнів, які захистили незалежність і виборюють життя для України!", - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ