Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день волонтерів

Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку.

Міжнародний день волонтера відзначається багатьма неурядовими організаціями, громадянським суспільством та приватним сектором. Він також підтримується програмою волонтерів ООН.

З 2018 року  Міжнародний день волонтера  зосереджується не лише на відзначенні волонтерства у всіх його аспектах, але й на висвітленні ролі, яку волонтери відіграють у побудові стійких громад. Нинішні підрахунки прирівнюють глобальну волонтерську робочу силу до 109 мільйонів штатних працівників. З них, 30% волонтерської діяльності відбувається офіційно, через організації, асоціації та групи і 70% – через неформальну взаємодію між людьми. Загалом, 60% неформальних волонтерів – жінки.

В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках XX століття, а сьогодні визнаний на рівні держави і регламентується Законом України «Про волонтерську діяльність».

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну волонтерський рух у нашій державі набув безпрецедентних масштабів. Волонтер – це покликання. Це люди, які простягають руку допомоги, коли складно.

Лише в перші дні війни в Україні було створено близько 2 тисяч таких організацій. До волонтерського руху долучилося десятки тисяч людей. Кожен українець в душі волонтер, адже благодійні внески роблять мільйони жителів нашої країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ