Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні в Україні відзначають Свято Героїв

Свято Героїв – щорічне свято в Україні. Про це сьогодні, 23 травня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської обласної ради.

Воно встановлене на честь українських вояків – борців за волю України, передусім, князів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА, діячів ОУН, жертв політичних репресій, учасників революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, учасників АТО. Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, та прояв шани до Героїв, які продовжують відстоювати територіальну цілісність нашої Батьківщини.

Марш захисників України. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
Марш захисників України. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Це свято було започатковано у 1941 році під час Другого Великого Збору Організації Українських Націоналістів, в основу беручи те,що саме в травні загинули одні з найвидатніших провідників України: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець. Спочатку свято відзначали вшануванням пам’яті полеглих Героїв хвилиною мовчання, молитвою та складанням присяги новими членами ОУН.

Після 1991 року свято почало набувати популярності, особливо на Західній Україні. Щорічно, у цей день представники влади та місцевого самоврядування, громадських і молодіжних організацій проводять урочисту ходу до пам’ятників, меморіалів та могил Героїв України та громадські віча.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ