Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбудеться нарада прем'єр-міністра з мерами про "карантин вихідного дня"

Сьогодні о 15.00 год. відбудеться селекторна zoom-нарада Прем'єр-міністра України із мерами міст щодо карантину вихідного дня. Про це повідомили 19 листопада Гал-інфо у пресслужбі ЛМР.

Мер Львова Андрій Садовий вкотре наголосив, що місто підтримує підприємців, тому поки не запровадять компенсаторного механізму, наступні карантини вихідного дня робити недоцільно.

«В нас о 15.00 год. буде нарада Дениса Шмигаля з міськими головами, подивимося, яка буде динаміка. Я буду все-таки пропонувати йому стати на сторону тих людей, які наповнюють бюджет. От лікарні потребують грошей з бюджету, а бізнес наповнює цей бюджет. Тому якщо сьогодні не помогти підприємцям, то завтра буде велика біда. Потрібен мудрий компроміс.

Компенсації для бізнесу — це той компроміс, який може бути. Якщо їх не буде, і увесь бізнес просто закриється, тоді місяць-два буде колапс", — зазначив мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс FM».

Нагадаємо, минулого тижня місто сформувало мобільні юридичні групи, які надавали оперативну допомогу підприємцям, і також подало позов до суду на рішення Кабміну про карантин вихідного дня. Позицію Львова підтримали чимало міст, зокрема й Асоціація міст України. Також у Львові працює гаряча лінія Центру підтримки підприємництва за телефоном 1580, яка консультує представників бізнесу в разі виникнення непорозумінь.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 11 листопада, Кабінет міністрів України підтримав запровадження "карантину вихідного дня" - з 14 до 30 листопада 2020 року. Вранці того ж дні у Львові на акцію протесту зібрались підприємці, які не підтримували запровадження карантину. Міський голова Львова Андрій Садовий долучився до акції. Він наголосив, що у Львові таке рішення уряду підтримувати не будуть. Відтак, підприємцям надавали юридичну консультацію. Частина закладів на вихідних таки працювала.

Своєю чергою, Денис Шмигаль зазначив, що за рішенням Уряду протягом вихідних заклади, визначені в переліку, підлягають закриттю або не повинні приймати відвідувачів. А також наголосив, що міські голови не мають повноважень робити винятки для об’єктів, що внесені до переліку постанови.

17 листопада відбулося засідання Верховної Ради України. На ньому депутатам не вистарчило голосів, аби підтримати проєкт постанови про скасування карантину “вихідного дня”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ