Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбудеться зустріч Байдена з генсеком НАТО

У понеділок 7 червня, у Вашингтоні відбудеться зустріч президента США Джозефа Байдена з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це на пресконференції 4 червня повідомила на регулярному брифінгу для журналістів прес-секретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі.

За словами Псакі, американський лідер і генсек Північноатлантичного альянсу обговорять деталі майбутньої наради НАТО на вищому рівні, яке пройде в Брюсселі 14 червня. Крім того, як зазначила речниця Білого дому, Байден і Столтенберг піднімуть питання зміцнення трансатлантичного співробітництва “перед обличчям викликів, що виходять від Росії і Китаю”, а також низкою інших тем, що стосуються забезпечення безпеки.

“Вони також обговорять адаптацію НАТО до таких загроз, як кібератаки і зміна клімату, продовжуючи при цьому забезпечувати більш справедливий розподіл обов’язків між членами”, — сказала Дженніфер Псакі журналістам.

Як відзначають американські ЗМІ, Афганістан майже напевно буде стояти на порядку денному, оскільки США і НАТО працюють над виведенням військ до терміну, що встановлений Байденом на 11 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ