Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Сьогодні відбулося засідання РНБО: що відомо

У Офісі президента сьогодні, 16 липня, відбулося чергове засідання Ради національної безпеки і оборони України. На порядку денному сьогоднішнього засідання було 6 питань, зокрема, нові санкції проти громадян України.
Данілов Олексій Мячеславович. Фото: УНІАН

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням брифінг секретаря РНБО Олексія Данілова.

Варто зауважити, що сьогоднішнє засідання Ради Національної безпеки та оборони замість Києва мало відбутися у Сумах. Проте його скасували, оскільки деякі члени Ради не встигли б дістатися туди. 

"Через те, що у Кабінету міністрів був звіт у Верховній Раді, питання було перенесено до Києва. Але пропозиція президента про те, що засідання РНБО будуть іноді проходити в обласних центрах, залишається. Ми будемо вас попереджати, коли це буде проходити", - зазначив Данілов.

Під час засідання РНБО розглянули такі питання:

  • Секретне питання щодо кордону

Перше питання порядку денного сьогоднішнього засідання було секретним. За словами Данілова, сьогодні прикордонники повинні були доповідати про ситуацію на українському кордоні. РНБО дала прикордонникам два тижні, щоб підготувати рішення щодо цього питання.

  • Громадянство в деклараціях

РНБО вирішила внести зміни до декларацій про доходи. У деклараціях з'явиться нова графа - для вказання наявності громадянства інших країн. Така ж графа буде у деклараціях, які зобов'яжуть заповнювати олігархів.

  • Питання корисних копалин

На засідання Радбезу, як розповів Данілов, ухвалили рішення щодо посиленого державного контролю ліцензій для розробки 137 родовищ сировини та корисних копалин.

  • Нові санкції

РНБО запровадила санкції проти 9 громадян, які перебувають у санкційних списках США. Однак, як зазначив секретар РНБО, санкції не торкнулися олігарха Ігоря Коломойського, нардепів Олександра Дубінського та Андрія Деркача. Останніх двох у Вашингтоні звинувачують у втручанні в американські вибори.

  • Допуск іноземних військ на територію України

За словами Данілова, сьогодні на засіданні РНБО також розглянули питання допуску іноземних військ на територію України у 2021 році. Питання стосується іноземних військових, які мають брати учать у параді на 30-річницю Незалежності.

  • Моніторинг олігархів та посилення карантину

РНБО доручила до 7 вересня розробити проект системи моніторингу олігархів. Крім того, РНБО доручила Кабінету міністрів розглянути питання посилення карантинних обмежень щодо країн, де вирує штам коронавірусу "Дельта".

Також Данілов зазначив, що наступне засідання РНБО України відбудеться за два тижні. На ньому планується розглянути теми, які не встигли обговорити сьогодні, а також секретне питання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ