Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відзначають День українських миротворців

Як повідомили у прес-службі 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, 15 липня у нашій державі відзначається День українських миротворців.
15 липня відзначається День українських миротворців

Цього дня 1992 року, на прохання Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй два літаки з 42 військовослужбовцями Збройних Сил України на борту вилетіли до Боснії. Так почалась історія участі українського національного миротворчого контингенту у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.

З початку Незалежності тисячі українських військових побували в миротворчих місіях. Навіть ніхто з них не міг і подумати, що однією з гарячих точок стане Україна.

Українські миротворці виконували різні завдання: підтримання безпеки у зоні відповідальності, супроводження конвоїв, гуманітарних вантажів, несення служби на блокпостах, патрулювання,
охорона органів місцевого самоврядування, релігійних та історичних пам'яток, мостів, джерел питної води та інших важливих об'єктів та багато іншого.

Наші миротворці брали участь у понад двадцяти миротворчих операціях ООН. За роки незалежності "блакитними беретами" стали понад 40 тисяч українців, 54 військових загинули.

Воїни нашої бригади Чорних Запорожців неодноразово показували приклади мужності та героїзму при захисті цивільного населення від жахів війни в Конго, Косово, Іраці та С'єра-Леоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ