Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією

Щорічно 9 грудня відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Так, з 2018 року у львівській мерії працює сектор з питань доброчесності та запобігання корупції, який створений у співпраці з міжнародною неурядовою організацією Governance & Integrity (м. Амстердам, Нідерланди).
Фото - ЛМР

Одним з напрацювань сектору стало створення Кодексу етичної поведінки працівників та посадових осіб Львівської міської ради. Також зараз розпочато роботу із впровадження та ефективного функціонування інституту викривачів, повідомляють в пресслужбі ЛМР. 

«Втілення пропозицій щодо функціонування органу запобігання корупції всередині Львівської міської ради відбулось ще до того, як це стало обов’язковим для органів влади та місцевого самоврядування. З самого початку наш сектор активно організовує та здійснює заходи із запобігання та виявлення корупції.

Як результат був створений Кодекс етичної поведінки працівників та посадових осіб Львівської міської ради, її комунальних підприємств, установ та організацій», – розповідає Уляна Федорович, головний спеціаліст сектору з питань доброчесності та запобігання корупції, уповноважена особа з питань захисту викривачів. 

За її словами, працівники сектору здійснюють системне та безперервне навчання Кодексу етичної поведінки, надають консультативну та методичну допомогу у заповненні та поданні декларації, запобіганні та виявленні конфлікту інтересів посадовими особами Львівської міської ради. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ