Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Сьогодні Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Сьогоднішню дату, 30 липня, було проголошено Всесвітнім днем ​​боротьби з торгівлею людьми. Всі країни світу страждають від торгівлі людьми, повідомляють в ООН, передає УНН.

У 2013 році Генеральна Асамблея провела зустріч на високому рівні для оцінки ходу здійснення Глобального плану дій. Держави-члени також прийняли резолюцію A/RES/68/192, проголосивши 30 липня Всесвітнім днем ​​боротьби з торгівлею людьми і заявивши, що в такий день необхідно “підвищувати обізнаність про стан жертв торгівлі людьми і заохочувати і захищати їх права”.

За даними Управління ООН з наркотиків і злочинності, жертвами торгівлі людьми (УНП ООН) продовжують залишатися головним чином жінки і дівчатка. Частка жінок, серед осіб, яких змушують займатися примусовою працею, становить приблизно 35%. У зонах бойових дій та конфліктів ця проблема стоїть найбільш гостро. Згідно з існуючими даними, торгівля людьми відбувається повсюдно, так як кількість переміщених осіб за останні роки зросла майже вдвічі.

C 2003 року УНП ООН зібрало інформацію про 225 тисяч жертв торгівлі людьми по всьому світу. Відзначається зростання числа таких злочинів. Число злочинців, які отримують тюремні терміни, також зростає. Це пов’язано з досягненнями в методах виявлення і виявлення жертв торгівлі людьми.

Фонд сприяє наданню ефективної допомоги і захисту на місцях жертвам за допомогою надання грантів НУО. Планується, що діяльність Фонду буде, в першу чергу, спрямована на допомогу жертвам збройних конфліктів, а також мігрантам і біженцям.

У вересні 2015 року було ухвалено Порядок денний в галузі сталого розвитку до 2030 року, в якій були поставлені конкретні цілі і завдання по боротьбі з торгівлею людьми. У Порядку денному заявлено про необхідність покінчити з торгівлею дітьми, торгівлею людьми в цілому, а також з насильством по відношенню до жінок і дівчаток.

Іншою важливою подією стало Засідання високого рівня з питань біженців та мігрантів, на якому була прийнята Нью-Йоркська декларація про біженців та мігрантів. З 19 зобов’язань, зафіксованих у Декларації, три зобов’язання присвячені конкретним заходам по боротьбі з торгівлею людьми.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ