Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сьогодні вимкнули батареї, завтра студенти навчатимуться при свічках, – «Наш край»

Забезпечити умови для якісного навчання у вишах, незалежно від пори року, закликає уряд «Наш край». Про це йдеться у зверненні співголови партії Олександра Мазурчака до Кабміну.

За його словами, через захмарні тарифи виші змушені вимикати опалення та переходити до дистанційного навчання студентів.

«Провідні виші оголосили про скасування занять в аудиторіях на два місці. Знищення української освіти триває: цього разу уряд самоусунувся від контролю за тарифами. Це обов’язок та відповідальність влади – забезпечити умови для якісного навчання у вишах, незалежно від пори року», –зазначив Олександр Мазурчак.

Він наголосив, що за наявних умов кількість студентів у вітчизняних вишах буде продовжувати зменшуватись.

«Влада має негайно вжити заходи для відновлення навчання в аудиторіях: насамперед, запровадити пільгові тарифи для навчальних закладів. Зараз складається враження, що уряд працює на зростання кількості «освітніх» емігрантів та зменшення студентів у вітчизняних ВНЗ», – переконаний Олександр Мазурчак.

Він закликав владу припинити списувати все на негоду і автономність вишів та відновити навчання в усіх вищих навчальних країни.

«Умови навчання не мають скочуватись до Середньовіччя. Сьогодні вимкнули батареї, завтра студенти навчатимуться зі свічками. Реформа освіти має вирішувати весь комплекс питань, а не лише вносити косметичні зміни. Реформи мають бути для людей, а не для чиновників», – підсумував Олександр Мазурчак.

Як відомо, частина українських вищих навчальних закладів заявила про намір не проводити або обмежити аудиторні заняття студентів у зимовий період. Основною причиною фактичного припинення навчального процесу називають неспроможність оплачувати послуги комунальних підприємств та високі тарифи на енергоносії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ