Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Солдати строкової служби врятували життя дитині, що провалилася під лід

Рядові строкової служби Мирослав Титомир та Володимир Гончаров врятували дитину, що провалилася під лід, – повідомив „Гал-іnfо” керівник прес-центру ЗОКу підполковник Олександр Поронюк.
10 лютого близько 17.00 на пожежному водоймищі, котре знаходиться на території Львівської навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, два хлопчики віком вісім і десять років бігали по тонкому льоду. На зауваження дорослих про небезпеку вони не реагували, і це закінчилось бідою. Восьмирічна дитина провалилась під лід. Глибина водоймища – до трьох метрів, від берега хлопчика відділяло близько десяти метрів. Старший хлопчик побіг за батьками.
У цей час поруч з місцем події проходив рядовий строкової служби Мирослав Титомир. Почувши крики про допомогу, він покликав свого товариша рядового строкової служби Володимира Гончарова. Останній спочатку спробував дістати малого самостійно. Дійшовши по груди у воду, Володимир зрозумів, що в одязі він не допливе. За цей час рядовий Титомир взяв шнур дли білизни. Гончаров, роздягнувшись і обв’язавшись мотузкою, знову пішов у льодяну воду. Ламаючи голими руками і власним тілом двохсантиметровий лід, вплав дістався хлопчика, який вже не рухався від переохолодження і був під водою. Володимир висмикнув його до поверхні, тим самим дав можливість дитині дихати. Мирослав Титомир обох тягнув до берега. Діставшись берега, солдати побачили, що дитина без свідомості. Вони занесли його в гуртожиток і разом з однією з мешканок гуртожитка, Анастасією Коваль, почали робити масаж і розтирати. Згодом прибула бригада швидкої допомоги і також долучилась до порятунку. Хлопчик прийшов до тями.
За порятунок життя людини начальник навчально-епортивної бази літніх видів спорту підполковник Володимир Гакавчин перед строєм особового складу оголосив подяку мужнім солдатам – Мирославу Титомиру і Володимиру Гончарову і надав їм короткотермінову відпустку терміном по п'ять діб.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ