Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соратник мера Львова – адміністративний порушник

Парламентарі України працюють гірше і гірше. З’явилась формальна підстава спровадити Міхеіла Саакашвілі із України. Молдавського президента Додона таки відсторонили від виконання посадових обов’язків. Путінський газовий диктат тріщить по всіх швах. Кремль остаточно скинув маску миролюбного лицедійства.

Суддя Мартьянова не покарала корупціонера

Прокуратура Львівської області, керуючись вимогами частини 3, статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», порушила питання перед міським головою Андрієм Садовим про притягнення його однопартійця і підлеглого – директора ЛКП «Львівелектротранс» Михайла Сидоровича – до дисциплінарної відповідальності за корупцію, факт якої встановили у суді.

Притягти Михайла Сидоровича до відповідальності відповідно частини 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення не вдалось через неповороткість Франківського суду Львова. Відповідно і національна скарбниця недорахувалась 3400 гривень, які порушник повинен був би сплатити.

Матеріали корупційної справи Михайла Сидоровича прокуратура скерувала до Франківського суду Львова 19 червня 2017 року, а комп’ютерна автоматизована система доручила її розглянути голові суду Світлані Мартьяновій. Суддя Мартьянова аж 97 календарних днів усе засукувала і засукувала рукави, аби взятись до розгляду корупційної справи, аж поки процес засукування не втратив сенс. Для поповнення державної скарбниці, звісно.

Парламентський «рекорд»

У жовтні 2017 року нардепи України встановили «рекорд» стосовно невиконання своїх депутатських обов’язків. Із 422 депутатів лише 33% парламентарів відвідали всі засідання Верховної Ради.

Шестеро депутатів жодного разу не були на робочому місці. Це члени фракції «Опозиційного блоку» – Євген Бакулін і Вадим Рабинович, позафракційні Дмитро Ярош і В'ячеслав Костянтинівський, а також нардепи-втікачі Олександр Онищенко і Сергій Клюєв. Ще 58 нардепів пропустили більше половини засідань парламенту. Серед фракцій і груп найбільш високі показники відвідуваності у Блоці Петра Порошенка, а найнижчі – у «Відродженні».

Міхо, бери чоху і йди додому

У Державній міграційній службі України поінформували, що популіст Саакашвілі брехав, коли спростовував повідомлення генпрокурора Юрія Луценка про відмову йому, Саакашвілі, у політичному притулку. У повідомленні ДМС України наголошено, що заяву про надання додаткового захисту Саакашвілі подали від його імені з порушенням законодавства. Зокрема, клопотання оформили не за встановленим зразком і подала його група невстановлених осіб (заяву необхідно подавати особисто або через законного представника).

У Міграційній службі також зазначили, що Саакашвілі ігнорує питання врегулювання його правового статусу в Україні, а тому нема жодних юридичних перешкод, щоби або депортувати його з України, або екстрадувати на підставі запиту правоохоронних органів Грузії.

Нагадаємо, 24 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Державна міграційна служба відмовила Саакашвілі у наданні статусу біженця. Окрім того, ДМС видворить із України 20 осіб із оточення Саакашвілі, які були незаконно працевлаштовані як діячі культури під час його роботи на посаді очільника Одеської облдержадміністрації.

Грузинський месія закликав лідерів антипрезидентської опозиції, зокрема своїх найближчих адептів Андрія Садового і Анатолія Гриценка, прибути до нього, до будівлі українського парламенту, і за зразком апостолів на горі Тавор поселитись у наметах в очікуванні преображення Саакашвілі у президента України.

Додон довикаблучувався

Спікер парламенту Молдови Андріан Канду таки оголосив себе, як обіцяв минулого тижня, тимчасовим президентом та головнокомандувачем Молдови замість Додона і призначив на пост міністра оборони Еуджена Стурзу. Раніше Конституційний суд Молдови оприлюднив рішення, що Додон «перебуває в стані тимчасової недієздатності й не може виконувати свої обов'язки». Голосування у парламенті за нового міністра оборони Молдови відбулось успішно, спікер уже підписав указ, на підставі якого Стурза вступить на посаду міністра з наступного тижня.

Нагадаємо, промосковський президент Молдови Додон двічі відкликав кандидатуру Еуджена Стурзи, пропонуючи на посаду міністра оборони креатуру Кремля.

У Путіна заберуть гібридну іграшку – «Північний потік-2»

Єврокомісія пропонує поширити правила «Третього енергопакету Євросоюзу» на всі трубопроводи, які йдуть в ЄС із третіх країн, тобто і на «Північний потік-2». Таку пропозицію Єврокомісія внесе до 8 листопада. «Третій енергопакет ЄС» передбачає, зокрема, що постачальник газу не має права володіти магістральними трубопроводами на території ЄС, а власники газогонів зобов’язані надавати доступ до своїх транспортних потужностей іншим компаніям.

Для довідки: американська компанія «Dominion Energy» повідомила, що експортний термінал зрідженого газу в Кав-Пойнт, штат Меріленд, готовий на 96% і стане до ладу до кінця року. Термінал ЗПГ у Кав-Пойнт буде безпосередньо отримувати сланцевий газ від компаній «Marcellus» і «Utica». Ідеологічний відділ «Газпрому» називав експорт американського сланцевого газу міфом і роками переконував, що «цього не буде ніколи, тому що бути не може». У США лідером антисланцевої пропаганди є телевізійний канал «Раша тудей».

«Газпром» обберуть як липку

Путінський «Газпром» демонстративно відмовився сплачувати Україні 172 млрд гривень штрафу та пені, які на компанію наклав антимонопольний комітет, – повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв. Він зазначив, що поки з «Газпрому» стягли лише 80 мільйонів гривень, частина з яких – дивіденди, які раніше виплачували «Газпрому» з території України. До штрафу 86 млрд грн додалося ще стільки ж пені за його несвоєчасну виплату, яку «Газпром» проігнорував.

Юрій Терентьєв розповів: «Щоби стягнути штраф примусово, потрібно заарештувати кошти «Газпрому», корпоративні права або інші активи, які є у компанії. У першу чергу це буде зроблено на території України, а в другу – за її межами».

Кремль – гніздо світового тероризму

На підставі оновлених даних, які оприлюднили аналітики компанії «Soufan Group», РФ перестала приховувати свою причетність до створення терористичної організації ІДІЛ. Відтепер Кремль офіційно став абсолютним і незаперечним лідером із «експорту» доморощених бойовиків для Ісламської держави. На підставі зібраної інформації «Soufan Group» з’ясувала, що в 2016 році воювати за ІДІЛ у Сирії та в Іраку вирушили 3417 громадян РФ. Друге місце у цьому рейтингу посіла Саудівська Аравія, а третє і четверте – Йорданія і Туніс.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ