Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СОТ оприлюднила заяву України про дискримінацію з боку Росії

Секретаріат Всесвітньої торгової організації розповсюдив серед країн-членів СОТ заяву України щодо дискримінаційних торгових обмежень з боку Росії. Про це в суботу, 16 січня, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Секретаріатом Світової організації торгівлі було поширено серед країн – членів СОТ заяву України від 6 січня 2016 р. про застосування Російською Федерацією незаконних та дискримінаційних обмежень у торгівлі, запроваджених з 1 січня 2016 р», – йдеться в повідомленні.

У заяві відзначається продовження агресії з боку Росії по відношенню до України. Так, РФ ввела політично мотивовані торгові обмеження після рішення України про реалізацію Зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Зокрема, Росія заборонила імпорт деяких видів сільськогосподарської продукції, сировини і продуктів харчування українського виробництва, призупинила преференційний торговельний режим за Договором про вільну торгівлю СНД, а також обмежила транзит українських товарів до Казахстану через територію РФ. Це порушує норми міжнародного права, Угоду СОТ, основні принципи організації і зобов'язання Росії.

«З огляду на згадані дії РФ Україна вимушена застосовувати адекватні контрзаходи, допоки заходи Російської Федерації не будуть скасовані», – сказано в заяві.

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус заявив, що Кабмін і надалі буде захищати національні економічні інтереси і безпеку України і українського бізнесу від дій РФ, оскаржуючи їх в рамках СОТ, впроваджуючи альтернативні шляхи транзиту і працюючи з бізнесом над виходом на нові ринки.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ