Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Соціологи фіксують зниження толерантності до корупції серед українців

Майже кожному п’ятому українцеві доводилось протягом останнього року особисто давати хабар чи робити подарунок для вирішення особистого питання. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

За три останні роки цей показник зменшився з 27% до 18%. Водночас, 43% вважають, що рівень корупції в їх регіоні протягом останнього року зріс (три роки тому таких було майже 50%).

На думку 54% опитаних корупція – це хвороба, яка заважає розвитку суспільства, водночас 40% вважають, що корупція – це механізм, без якого вже не може існувати українське суспільство. За три останні роки ці показники не змінилися, при цьому сприйняття корупції українцями стає іншим: якщо у 2013 році понад третина виправдовували хабар, якщо йшлося про вирішення важливого особистого питання, то у 2016 таких втричі менше (13%).

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,3%. Терміни проведення дослідження: 14-22 січня 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ