Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Соціологи і букмекери: Тимошенко не виходить в другий тур виборів

До другого туру виборів виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний президент України Петро Порошенко. Про це свідчать результати загальнонаціонального дослідження Центру соціальних і маркетингових досліджень "Socis".

Третє місце у списку лідерів посідає глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

Серед тих, хто обов'язково планує прийти на вибори і проголосувати, Зеленського підтримали б 19,9%, Порошенка — 17%, а Тимошенко — 13,3%. Юрія Бойка готові підтримати 9,6%, Анатолія Гриценка — 5,5%, Олега Ляшка — 4,6%.

Від тих, хто обов'язково голосуватиме і вже визначився зі своїм вибором, результат голосування виглядав би так: Зеленський — 23,8%, Порошенко — 20,3%, Тимошенко — 15,9%, Бойко — 11,5%, Гриценко —6,6%, Ляшко — 5,5%.

У ході дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним президентом. Найбільш вірогідним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Порошенка — 23,9%. Перемогу Тимошенко прогнозують 16,3% опитаних, а Зеленського — 12,5%. У перемогу інших кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден з кандидатів не отримує показники вище 5%.

Аналогічні тенденції останнім часом продемонстрували опитування Центру Разумкова і КМІС.

Дослідження "Socis" було проведене в період з 8 по 18 лютого 2019 року. Експерти опитали 2000 респондентів в усіх областях України (без урахування населення АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України старше 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення і область проживання. Статистична похибка дослідження не перевищує +/- 2,1%.

Також на останні дані відреагували букмекери.

Так за даними відомих букмекерських компаній змінились коефіцієнти ставок на перемогу всіх ТОП кандидатів. Шанси на перемогу Петра Порошенка є найвищими, на нього приймають ставки з коефіцієнтами 1.6 та 2.0. Володимир Зеленський одноосібно закріпився на другому місці з коефіцієнтами 3.0 та 2.8. Юлія Тимошенко вилетіла з фаворитів виборчих перегонів, на її перемозі можна заробити з коефіцієнтами 5.0 та 3.5 відповідно в різних компаніях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ