Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Спалах поліомієліту в Україні завершився - ВООЗ

Європейське регіональне Бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я оголосило завершеним спалах поліомієліту в Україні, який було виявлено у жовтні 2021 року.
ВООЗ

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

"Комплексний підхід до реагування на спалах, ініційований міністерством у грудні 2021 року, успішно зупинив передачу вірусу та запобіг його поширенню в інші країни", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що виявлення поліовірусу в Україні у жовтні 2021 року привело до створення робочої групи з реагування та технічної підтримки Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (GPEI) і спеціалістів ВООЗ, а також епідеміологічного розслідування, що включало відстеження контактів й відбір проб навколишнього середовища в місцях, де вірус було зафіксовано.

У грудні 2021 року МОЗ затвердило план заходів щодо прискореної імунізації дітей віком від 6 місяців до 6 років, які не були вакциновані під час планової імунізації, розповіли у відомстві.

В міністерстві вказали, що реакція на спалах поліомієліту супроводжувалася численними труднощами після початку повномасштабного вторгнення РФ. Війна призвела до масового переміщення населення та завдала шкоди інфраструктурі системи охорони здоров'я, а також порушила логістичні маршрути постачання медичних препаратів.

"Зупинення розповсюдження поліовірусу в умовах війни, що триває, є надзвичайним досягненням, що ілюструє відданість української влади справі добробуту населення", — сказав керівник Бюро ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ