Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спецслужби США розкрили подробиці російських хакерських атак

Американські спецслужби оприлюднили в четвер, 29 грудня, доповідь з подробицями двох хакерських атак на США з боку Росії. Документ підготували міністерство внутрішньої безпеки та Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США. У ньому йдеться про дві кібератаки, одну з яких здійснили влітку 2015 року, а другу - навесні 2016-го.

Атаки провели два хакерські угрупування, пов'язані з російською військовою та цивільною розвідкою, відомі як APT28 і APT29, ідеться в доповіді.

Зокрема влітку 2015 року близько 1000 співробітників уряду США отримали електронні листи, які містили посилання. Один зі співробітників відкрив програму, у результаті чого хакерам вдалося атакувати системи однієї з політичних партій, назва якої не уточнюється.

Навесні 2016 року була проведена нова атака на цю ж партію, зазначається в доповіді. У результаті зловмисникам вдалося отримати інформацію про деяких провідних членів партії. 

Уряд США вважає, що ці дані могли бути згодом опубліковані у ЗМІ.

Раніше в четвер влада США оголосила про запровадження нових санкцій проти Росії у зв'язку з атаками російських хакерів у ході виборів американського президента.

США також висилають із країни 35 російських дипломатів, які, за версією Вашингтона, займалися діяльністю, не сумісною з їхнім офіційним статусом.

Крім цього, будуть закриті російські об'єкти у Нью-Йорку й Меріленді, які, на думку американської сторони, використовувалися в розвідувальних цілях.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ