Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Спільна заява членів Європейської ради

Подаємо повний текст заяви.

Ми найрішучіше засуджуємо безпрецедентну військову агресію Росії проти України. Своїми неспровокованими та невиправданими військовими діями Росія грубо порушує міжнародне право та підриває європейську та глобальну безпеку та стабільність.

Також ми засуджуємо причетність Білорусі до цієї агресії проти України та закликаємо її дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань.

Ми вимагаємо, щоб Росія негайно припинила військові дії, беззастережно вивела всі сили та військову техніку з усієї території України та повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України. Подібному застосуванню сили та примусу в 21 столітті немає місця.

Пізніше сьогодні відбудеться зустріч з метою обговорення цієї кричущої агресії та досягнення принципової згоди про подальші обмежувальні заходи, які накладуть на Росію величезні та тяжкі наслідки її дій у тісній координації з нашими трансатлантичними партнерами.

Ми оплакуємо людські втрати та страждання гуманітарного характеру. ЄС та його держави-члени готові терміново надати надзвичайну гуманітарну відповідь. Ми закликаємо Росію та підтримувані Росією збройні формування поважати міжнародне гуманітарне право.

ЄС твердо стоїть на боці України та її народу в цій війні. ЄС надаватиме подальшу політичну, фінансову та гуманітарну допомогу.

Ми координуємо нашу відповідь з нашими сусідами та міжнародними партнерами, включаючи НАТО та країни великої  сімки, лідери яких незабаром проведуть зустріч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ