Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спільно Іграшки: на Львівщині запустили новий проєкт для розвитку дітей в умовах війни

У Львові стартував новий соціальний проект "Спільно Іграшки", спрямований на підтримку нормального дитинства українських дітей в умовах війни. Ця програма дає можливість безкоштовної оренди розвиваючих іграшок для малюків.

"Спільно Іграшки" реалізується за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) та працює за принципом бібліотеки, де замість книжок – іграшки. Батьки можуть прийти з дитиною до однієї з дитячих точок "Спільно" у Львові, обрати потрібні іграшки і взяти їх додому на термін до 3 місяців. Потім іграшки можна повернути і обміняти на нові.

Також діти мають змогу погратися безпосередньо в дитячих точках та знайти там нових друзів. Участь у програмі цілком безкоштовна для всіх батьків і дітей, які проживають чи тимчасово перебувають у Львові та області.

Головною метою проєкту є надання можливості нормального дитинства українським дітям, які щоденно стикаються з жахіттями війни. За словами авторів програми, багато малюків вимушені ховатися по кілька разів на день у бомбосховища, засинають під звуки сирен повітряної тривоги і граються на пошкоджених війною дитячих майданчиках. Кожна третя дитина втратила рідну домівку і змушена була залишити звичне оточення.

Саме тому автори проєкту вирішили запустити програму "Спільно Іграшки", щоб повернути хоча б частину радісного дитинства українським малюкам в ці складні часи. Якісні розвиваючі іграшки допоможуть дітям розвиватися, пізнавати світ і просто отримувати задоволення від дитячих радощів.

Окрім соціальної складової, проєкт також має на меті популяризувати інноваційну модель споживання на засадах оренди та повторного використання речей. Це допоможе виховати в дітях більш усвідомлене ставлення до навколишнього середовища. Адже в середньому дитина використовує лише 1-3 цикли кожну зі своїх 400 іграшок, внаслідок чого щорічно утворюються тонни пластикових відходів.

Оренда іграшок - це екологічна альтернатива, яка вже набула популярності в Європі та Америці. Вона дозволяє заощадити ресурси, зменшити забруднення довкілля і подовжити термін використання кожної іграшки.

Отже, програма "Спільно Іграшки" в Львові - це не лише можливість підтримати українських дітей в складний час, але й спосіб сформувати нову культуру споживання та дбайливого ставлення до природи. Батьки можуть долучитися до проєкту в дитячих точках "Спільно" у Львові за адресами:

  • м. Львів —  Дитяча точка "Спільно" за адресою: пр. Червоної Калини, 81 (Центр Довженка, 2-й поверх)
  • м. Львів — Дитяча точка "Спільно" за адресою: вул. В.Великого, 14а (Горіховий кіноцентр)
  • м. Дрогобич — Дитяча точка "Спільно" за адресою: вул. 22 Січня, 28 (Дрогобицький центр культури та мистецтв «Каменяр», 1-й поверх)
  • м. Червоноград — Дитяча точка "Спільно" за адресою: вул. Героїв Майдану 10  (ТРЦ Майдан)
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ