Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Співвласник АТБ займеться видобутком урану

ТОВ "Атомні енергетичні системи України" Геннадія Буткевича планує розробляти Сафонівське родовище уранових руд в Казанківському районі Миколаївської області.

Про це повідомляє Економічна Правда з посиланням на Укррудпром.

Як повідомила ТОВ "АЕСУ" в реєстрі оцінки впливу на навколишнє середовище, видобуток передбачається здійснювати способом свердловинного підземного вилуговування. Сировину планується переробляти на місці, для чого будуть побудовані видобувний і переробний комплекси.

Очікуваний обсяг видобутку на родовищі - в межах 150-200 тонн урану на рік. Готова продукція - чорновий концентрат урану ("жовтий кек").

Для розміщення переробного комплексу потрібно близько 4 га землі, загальна потреба в земельних ресурсах - близько 255 га.

В кінці лютого 2017 року Державна служба геології та надр України видала ТОВ "АЕСУ" спеціальні дозволи на геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку чотирьох родовищ уранових руд в країні. Йдеться про Сафонівську, Михайлівську (обидві - Миколаївська обл.), Сурську та Новогуровську площі (обидві - Дніпропетровська обл.).

Всі ліцензії видані терміном на п'ять років без проведення аукціонів, на підставі рішень судів. Глава Держгеонадр наказом №415 від 5 листопада 2018 року затвердив видачу компанії ліцензій.

За даними ЄДР, співвласникові української торгової мережі "АТБ" Геннадію Буткевичу належить 83,4% акцій ТОВ "Атомні енергетичні системи України" (Миколаївка Миколаївської обл.). Ще по 8,3% "АЕСУ" володіють Олександр Настенко і Віталій Якименко, які також є міноритарними акціонерами ТОВ "Пержанська рудна компанія" (Олевськ Житомирської обл.) і ТОВ "Титан-апатитова група" (Київ).

Буткевич також вказується як кінцевий бенефіціар ТОВ "Схід Енергоресурс", що володіє ліцензією на нафтогазову Новософіївську площу (Харківська обл.) і ТОВ "Центральна нафтогазотранспортна компанія" (Полтава).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ