Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Справу Царьова передали в суд

Кримінальне провадження проти екс-нардепа Олега Царьова передано в суд. Про це повідомляє Генпрокуратура, яка затвердила обвинувальний акт. Справу розслідувала СБУ за ч. 2 ст. 110 і ч. 3 ст. 109 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, спрямовані на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу).

"Царьов звинувачується в тому, що у квітні-травні 2014 року, будучи народним депутатом України і кандидатом на пост президента України, взяв участь у зборах проросійськи налаштованих громадян України, де публічно закликав їх до активних дій, спрямованих на насильницьку зміну і повалення конституційного ладу, а також до зміни меж території та державного кордону України шляхом визнання самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" з використанням засобів масової інформації", - сказано в повідомленні.

Обвинуваченого оголошено в розшук.

Нагадаємо, Царьов у червні 2014 роуц очолив "парламент самопроголошеного конфедеративного Союзу Народних Республік". Втім, від ідеї об'єднати "днр" та "лнр" в Росії незабаром відмовилися, і "парламент" функціонувати перестав.

Царьов зараз переховується в Росії.

LB.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ