Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Справжній друг пізнається, коли важко, коли стріляють у спину, - Михальчишин подякував полякам

Майдан – це прості й чесні українці, які працюють своїми руками і головою, які готові захищати своє і своїх. Саме тому він не розійдеться, не розтане, як сніг під променями раннього сонця, і не розбіжиться під загрозою розгону. Про це 9 лютого 2014 року під час виступу на вічі у Львові заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин, повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода".

Юрій Михальчишин закликав: "Жодного послаблення! Режим не покидає сподівання розігнати Майдан провокаціями, диверсіями, силовим тиском. Їм знову здається, що стало менше людей, що починають панувати сумніви і розчарування, мовляв "а що далі?", "а стоїмо третій місяць і не має результату", "а Янукович далі при владі, і що нам робити?". Відповім. Це вони не знають, що робити з Майданом, тому, що за всіма законами їхньої продажної політики, їхнього псевдоздорового глузду Майдан давно мав би зникнути. Але він не зникає тому, що це не партія, не організація, не передвиборчий проєкт".

Він також наголосив на необхідності подальшої мобілізації, адже після завершення дії псевдозакону про декриміналізацію режим може знову вдатися до спроби силового розгону Майдану.

"Сп'яніла від крови орда, яка вважає себе вищим суддею над українцями, може знову чинити спробу розправи. Тож будьмо готові, що за тиждень нам знову доведеться мобілізовуватися, аби відстояти лінію неокупованої України. Ми повинні здійснювати системну роботу. По всій країні зараз творяться загони самооборони, покликані стати щитом для тих українців, які припинили боятися і перейшли від просто протесту до спротиву. Закликаю усіх чоловіків, збирати своїх друзів і зголошуватися до загонів самооборони. Це стане дієвою запорукою того, що завтра нам стане невідомий страх, жодні погрози й залякування нас не зупинятимуть, коли ми опиратимемося на власну організовану і спокійну силу. Боротьба буде тривалою. На жаль, у нас не можливий боснійський сценарій, де влада склала повноваження на третій день протестів. Боснійцям пощастило – у них під боком немає путінської Росії, в них немає десятків зажерливих олігархів. Тож ми маємо бути свідомі того, що боротьба буде тривати й надалі, а перемога буде за нами", – зазначив Юрій Михальчишин.

Народний депутат також закликав громаду подякувати польським медикам, які погодилися безоплатно прийняти на лікування 15-річного львів'янина Назара Держила, постраждалого під час вибуху в Будинку профспілок у Києві.

"Наші сусіди поляки на ділі довели, що друг пізнається в біді. Справжній друг пізнається коли важко, коли стріляють у спину, коли наступає темрява і приходить страх. І тоді той, хто протягує руку дружби, доводить: справа не в кордонах, справа не в історії, яка нас розділяла, а в тому, що сьогодні всі люди доброї волі єднаються чином, справами і серцями", – резюмував Юрій Михальчишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ