Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Спростували фейк, що за неявку до ТЦК відключають газ і воду

Насправді текст «листа» містить багато помилок, за якими, вочевидь, стоїть російська рука

Фото: Depositphotos

В інтернеті поширюють інформацію, наче у Тернополі за неявку до ТЦК погрожують відключити газ і гарячу воду. Але це виявилося фейком.

Про це в телеграмі повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Брехнею виявилося, що комунальна служба Тернополя розсилає призовникам листи з проханням прийти до територіального центру комплектування, інакше у їхній домівці відключать газ і гарячу воду. Фото таких «листів» поширюються у соцмережах.

Насправді текст «листа» містить багато помилок, за якими, вочевидь, стоїть російська рука. Наприклад, у тексті використано слово «согласно» замість «згідно з». А призовників закликають прийти до ТЦК до 18 січня 2023 року, хоча від цієї дати вже минуло більше ніж пів року.

Також у «листі» йдеться про те, що газ і воду відключать згідно з законом «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», однак насправді неявка за повісткою до ТЦК для уточнення даних карається штрафом, а не відключенням комунальних послуг.

Ба більше, поки діє воєнний стан, заборонено припиняти надання житлово-комунальних послуг населенню.

Публікацію з «листом» прокоментували і в Тернопільському обласному ТЦК: у коментарі StopFake там заявили, що поширена інформація є абсурдною вигадкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ