Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США і Німеччина планують допомогти Україні через "Північний потік-2"

США і Німеччина обговорюють можливість допомогти Україні у сфері енергетики через "Північний потік-2"
Володимир Зеленський і Ангела Меркель під час прес-конференції щодо перемовин "нормандської четвірки"

Про це повідомляє Bloomberg.

Країни планують домовитися про зобов'язання щодо зміцнення енергетичної інфраструктури України та компенсації транзитних зборів, які можуть бути нею втрачені в результаті запуску газопроводу.

США і Німеччина також вивчають способи посилення стримування російської агресії за допомогою загрози санкцій. Вони, за даними видання, хочуть укласти угоду, покликану послабити геополітичні вигоди Москви після завершення будівництва газопроводу.

Деякі офіційні особи висловили сподівання, що угода буде підготовлена до візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Вашингтона, запланованого на липень.

Серед можливих заходів - інвестиції для будівництва електростанцій в Україні, розвиток інфраструктури та нарощування поставок газу з цієї країни. Також стверджується, що Німеччина висловлювала бажання почати переговори з Росією про продовження транзиту російського газу через Україну.

Обговорення проводять на рівні Держдепартаменту і  МЗС Німеччини за активної участі радника з нацбезпеки США Джейка Саллівана і радника Меркель з іноземних справ та безпеки Яна Геккера.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ