Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США не будуть намагатися усунути режим путіна, натомість продовжать підтримку України - Байден

Сполучені Штати не будуть намагатися повалити режим російського диктатора володимира путіна у москві, натомість обіцяють підтримувати Україну.

 Про це у колонці для The New York Times написав президент Сполучених Штатів Джо Байден, - інформує УНН.

"Ми не прагнемо війни між НАТО і росією. Попри те, що я не погоджуюся з паном путіним і вважаю його дії обурливими, Сполучені Штати не намагатимуться досягти його повалення в москві", - написав Байден.

Він наголосив, що США та їхні союзники не братимуть "безпосередньої" участі у війні, відправляючи американські війська воювати в Україні або атакуючи російські сили, поки росія на них не напала. Байден додав, що країна "не заохочує і не дозволяє" Україні завдавати ударів за її межі.

Водночас президент окреслив цілі Сполучених Штатів з підтримки Києва: "ми хочемо бачити демократичну, незалежну, суверенну та процвітаючу Україну із засобами для стримування та захисту від подальшої агресії". Він заявив, що не буде тиснути на український уряд, приватно чи публічно, щоб там пішли на будь-які територіальні поступки.

Президент США підсумував, що американський народ підтримуватиме Україну, бо розуміє - "ціна свободи не безкоштовна".

"володимир путін не очікував такого ступеня єдності чи сили нашої відповіді. Він помилився. Якщо він очікує, що в найближчі місяці ми похитнемося або зламаємося, він також помиляється", - написав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ