Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США не виключили наземну операцію проти "ІД" в Сирії

США посилять боротьбу з угрупуванням "Ісламська Держава" в Іраку та Сирії і надаватимуть підтримку місцевим збройним формуванням більш інтенсивними авіаударами та окремими наземними операціями. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер у виступі перед комітетом збройних сил в палаті представників.

"Ми не будемо утримуватися від надання підтримки партнерам в їхньому намірі завдавати гнучкі удари по "ІД" або від проведення самостійних операцій, будь то авіаудари чи наземні дії", - сказав пан Картер. Втім, він не уточнив, що мається на увазі під "наземними діями".

Адміністрація президента США Барака Обами виступає проти відправки американських наземних сил в Сирію, але в Іраку перебувають 3500 військових, які займаються навчанням іракської армії.

За словами Картера, будуть посилені авіаудари по головних позиціях "ІД", а головними цілями стануть сирійське місто Ракка й іракське Рамаді, яке з травня контролює "ІД". Іракські збройні сили за підтримки американських ВПС намагаються знову його відбити.

Останнім часом авіація коаліції під поводом США скоротила інтенсивність авіаударів у Сирії. Представники Пентагону стверджують, що це не пов'язано з початком російської військової операції в Сирії.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ