Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США оголосили $ 3 млн винагороди за таджицького екс-спецпризначенця

Держдеп США призначив нагороду розміром 3 мільйони доларів за інформацію про точне місцезнаходження екс-командира спецпризначенців міліції Таджикистану Гулмурода Халімова, який у 2015 р. приєднався до екстремістського угрупування "Ісламська держава".

Гулмурод Халімов внесений держдепом США до списку особливо небезпечних терористів, повідоми помічник заступника держсекретаря США з питань безпеки Курт Райс.

Екс-спецпризначенець зник у кінці квітня минулого року, а за місяць повідомив про приєднання до бойовиків "Ісламського держави".

На відео, знятому, як повідомлялося, у Сирії, Гулмурод Халімов розповів, що приєднався до джихадистів на знак протесту проти політики таджицької влади, яка не дозволяє здійснювати намаз (канонічну молитву) і носити ісламський одяг.

41-річний Халімов є професійним снайпером, він проходив військову підготовку у військах спеціального призначення в Росії і США, служив у президентській гвардії Таджикистану, брав участь у військових операціях проти сил опозиції на сході країни.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ