Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

США передадуть Україні військові патрульні катери Islands

Рішення про передачу українському флоту американських військових патрульних катерів Islands після навчань Sea Breeze-2017 фактично прийнято. Про це заявив контр-адмірал ВМС України Андрій Тарасов, повідомляє Крим.Реалії.

"Переговори перейшли вже на рівень нижчий, фактично рішення про передачу прийнято і обговорюються деталі. Сподіваюся, цей процес буде доволі швидким, і ми ці катери отримаємо", - сказав Тарасов.

За його словами, Росія користується нагодою, коли поряд є сучасні кораблі країн НАТО, щоб відпрацьовувати на них агресивні дії.

"Вони (російські військові, - ред.) це роблять не тільки в інтересах підготовки своїх сил, але і з метою проведення можливих провокацій. Ми до цих провокацій готові, і навчання будуть проведені за планом, незважаючи на дії Чорноморського флоту Росії", - зазначив контр-адмірал.

Перевірка боєготовності Чорноморського флоту Росії стартувала 12 липня. Під час неї були виконані артилерійські та ракетні стрільби по повітряних і надводних цілях, розрахунки берегових ракетних комплексів "Бастіон" і "Бал" спільно з ракетними катерами ракетним ударом "вразили" кораблі умовного противника. Російські морські піхотинці відпрацювали дії з навантаження техніки і особового складу в великі десантні кораблі, екіпажі мінно-тральних кораблів флоту виконали тралення фарватерів на мінно-небезпечних напрямках.

За два дні до російських навчань, 10 липня, в Одесі офіційно відкрили щорічні українсько-американські навчання Sea Breeze-2017. У маневрах, які проходять на морі, в повітрі та на землі, беруть участь понад 3 тисячі військових з 16 країн.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ