Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія заперечила, що її військовий корабель зайшов у зону навчань Sea Breeze

Чорноморський флот Росії заявив, що їхній сторожовий корабель "Сметливый" не заходив у зону проведення спільних навчань НАТО і України Sea Breeze.

Про це повідоило видання Еспресо.

"Повідомлення ВМС України про нібито захід сторожового корабля Чорноморського флоту "Сметливый" у заборонену зону проведення навчань Sea Breeze-2019 не відповідає дійсності", - заявили в прес-службі Чорноморського флоту РФ.

У ЧФ Росії назвали дії свого корабля такими, що "суворо відповідають нормам міжнародного права". За словами росіян, "Сметливый" виконує "комплекс заходів щодо контролю за діями кораблів НАТО, щоб вжити оперативних заходів реагування у разі виникнення позаштатних ситуацій з загрозою громадянському судноплавству".

Нагадаємо, раніше у ВМС України заявили, що попри попередження, "Сметливый" зайшов у закритий район, де під час навчань Sea Breeze-2019 здійснювалися стрільби, а також що російський корабель не відповів на запити.

Навчання за участі України та країн НАТО Sea Breeze-2019 відбуваються у північно-західній частині Чорного моря в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях. Передбачається, що вони триватимуть до 12 липня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ