Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США передали Естонії ракети для "джавелінів"

У неділю, 20 березня, Сили оборони Естонії отримали партію ракет для американських протитанкових систем FGM-148 Javelin.

Вартість партії склала 33 мільйони доларів, боєприпаси будуть розподілені між армійськими підрозділами, що мають на озброєнні "джавеліни". Естонія отримала від США ракети типу Javelin Block-1, які порівняно зі своїми попередниками володіють більшою швидкістю і вражаючою силою.

"Мова йде про важливий поповнення боєприпасами, яке дозволить Силам оборони знищити танкову частину супротивника величиною до бригади", сказав начальник озброєнь Сил оборони майор Рісто Пяртель.

Закупівля систем Javelin здійснюється на підставі прийнятої в 2013 році програми розвитку державної оборони на 2013-2022 роки.

У вересні 2015 року Естонія отримала перші встановлення закуплених торік протитанкової системи третього покоління Javelin.

Javelin стоїть на озброєнні США і багатьох інших країн з середини 1990 років. Це зброя типу "стріляй і забудь", її бойова головка призначена для ураження бронетранспорта противника в найбільш слабкому місці, тобто зверху.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ