Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США перенесуть посольство в Єрусалим усупереч резолюції ООН

Офіційний Вашингтон не змінить рішення і перенесе своє посольство в Єрусалим, незважаючи на резолюцію Генасамблеї ООН із закликом відмовитися від визнання цього міста столицею Ізраїлю. З такою заявою виступила в четвер під час спеціального пленарного засідання Генасамблеї постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі.

"Америка розмістить своє посольство в Єрусалимі - така воля американського народу, і це правильне рішення. Ніяке голосування в ООН не змінить нашого рішення", - заявила представник США.

Водночас вона підкреслила, що голосування Генасамблеї "змінить те, як американці будуть ставитися до ООН і до тих країн, які проявляють неповагу до США в ООН".

Глава американської місії підкреслила, що Ізраїль повинен захищати своє виживання як нація, "але він також повинен захищати ідеали гідності, які також, за ідеєю, повинна відстоювати ООН".

Вона також зауважила, що на сесії Генасамблеї змушена відстоювати суверенітет Сполучених Штатів - "найбільшого донора ООН і багатьох установ Організації" для підтримки уразливих країн, крихкого миру у всьому світі.

Нагадаємо, про офіційне визнання США за Єрусалимом статусу столиці Ізраїлю Трамп усупереч протестам палестинців оголосив 6 грудня. Туди ж Вашингтон вирішив перенести своє посольство.

Рішення Трампа зустріли протестами у всьому світі. Мітинги, зокрема, відбулися у столиці Ємену Сані, Кабулі, індійському місті Шрінагар, Бейруті та інших.

Україна підтримала резолюцію ООН щодо Єрусалиму, ветовану США.

Резолюцію, що містить заклик до країн не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю, сьогодні підтримали 128 країн, дев'ять виступили проти, а 35 утрималися. Україна не проголосувала.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ