Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США підтвердили інформацію про відправку спецназу в Сирію

Президент США Барак Обама прийняв рішення про відправку невеликого військового контингенту в Сирії, заявив глава Держдепу США Джон Керрі. Повідомило Дзеркало тижня.

"Сьогодні президент США Барак Обама прийняв рішення про розширення операції. Ми вирішили відправити невеликий контингент в північні регіони Сирії, який на місці буде координувати зусилля сирійської опозиції", - сказав Керрі.

При цьому, як заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест, у Пентагону є план по забезпеченню безпеки свого спецназу в Сирії.

"Вони будуть екіпіровані всім необхідним для того, щоб захистити себе, якщо буде потрібно. Я впевнений, що у Пентагону є план на випадок непередбачених ситуацій, щоб забезпечити їх безпеку, наскільки це можливо, в цій небезпечній частині світу", - сказав Ернест на брифінгу.

Раніше про рішення Білого дому відправити в Сирію невеликий контингент Сил спеціальних операцій США повідомили відразу кілька західних ЗМІ з посиланням на джерела в адміністрації США.

Так, за даними джерела Reuters, мова йшла про відправку до Сирії від 20 до 30 фахівців, які будуть виконувати роль військових радників. Джерела Wall Street Journal відзначали, що мова йде про відправку до 50 осіб. Джерело телеканалу ABC повідомляло, що в Сирію будуть спрямовані від 50 до 100 американських військових.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ