Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

США почали гру на припинення війни на сході України

США почали гру на припинення військового протистояння на сході України. але з акцентом на виконання Україною Мінських домовленостей. Вашингтон практично примушує Порошенка виконати "Мінськ-2". Зокрема, восени мав би бути проголосований закон про деокупацію, де закладено проведення виборів в ОРДЛО і загальна амністія, - вважає воєнний експерт співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов

Після візиту спецпредставника США в Україні Курта Волкера в зону АТО прозвучала заява про те, що українській еліті потрібно працювати як один механізм і виключити будь-які політичні протиріччя. Йдеться саме про тиск з боку США на українських політиків з метою ухвалення закону про деокупацію, де одним з ключових питань є дотримання Україною Мінських угод.

Всі вважають, що Волкер – американський яструб, який буде тиснути на Росію. Після візиту на Донбас Волкер заявив, що головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України. За його словами, військове протистояння на сході України - це гаряча війна, а не заморожений конфлікт.

Волкер виступив з пропозицією пошуків можливих варіантів рішення. Зокрема, Україна має виступати єдиним політичним організмом у питанні збереження територіальної цілісності. А це означає дотримання взятих на себе усіх без винятку зобов’язань щодо Мінських угод.

Не випадково законопроект виноситимуть на голосування у вересні. До того часу Петро Порошенко повинен провести "зачистки" в лавах опозиції, яка може виступати проти цього закону. Одним з таких кнутів є заява генпрокурора Юрія Луценка про те, що він готує повторне подання на зняття недоторканності з низки нардепів.

Судячи з усього, народні депутати підтримають закон про деокупацію. А внесення ГПУ подань щодо зняття недоторканності – демонстрація влади, що є батіг і пряник. Це натяк депутатам, як треба голосувати. Хоча все це буде під соусом боротьби з корупцією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ