Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США погрожують Болгарії санкціями через “Турецький потік”

Санкції США вплинуть на продовження будування російського газопроводу “Турецький потік”, який повинен проходити через Болгарію.

Про це пише УНН з посиланням на BGNES .

На зустрічі з міністром енергетики Болгарії Теменужкою Петковою він підкреслив, що той факт, що болгарський уряд називає “Турецький потік” “Балканським потоком” і претендує на те, що він є частиною болгарської газової інфраструктури, не змінює суті проекту.

“Я розумію, що існують відмінності в назвах трубопроводу, але, на наш погляд, це не змінює того факту, що Росія використовує його як інструмент. Це одне і те ж. Законодавство про санкції США існує вже кілька років, і оновлення, запропоноване Помпео в липні, має на меті запобігти використанню енергетичних активів для впливу”, — сказав Феннон.

Він зазначив, що США турбує те, як Росія використовує енергію.

“Ми не хочемо санкцій ні для кого, це не наш намір як партнерів та друзів. Наша мета — змінити поведінку учасників ринку, щоб була чесна і прозора торгівля, і це найкраще для диверсифікації поставок, і ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямку”, — заявив американський дипломат.

Під час переговорів з міністром Петковою він обговорив питання побудови газового сполучення з Грецією, що, на думку США, є “дуже важливим проектом”. Також було обговорено диверсифікацію ядерного палива та нові ядерні технології.

“Болгарія повинна бачити ці можливості”, — додав Феннон.

За словами міністра закордонних справ Болгарії Катерини Захарієвої, санкції країні не загрожують, оскільки вона діє за всіма європейськими правилами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ