Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США погрожують РФ знищити заборонені крилаті ракети

Росія повинна припинити приховану розробку заборонених договором 1987 року крилатих ракет, в іншому випадку США будуть готові знищити їх до першого застосування.

Про це заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон, інформує 1NEWS

“На цьому етапі ми розглядаємо можливість знищити (російську) ракету, яка здатна вразити будь-яку з наших країн… Контрзаходи (з боку Сполучених Штатів) полягають в тому, щоб зруйнувати ракети, що розробляються Росією в порушення договору”, – сказала вона.

Вашингтон вважає, що Росія розробляє крилаті ракети наземного базування в порушення договору 1987 року про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Москва ж заперечує ці звинувачення.

Гатчісон наголосила, що Вашингтон як і раніше прихильний дипломатичному вирішенню даного питання, але готовий розглянути військову відповідь, якщо Росія продовжить порушувати безстроковий договір, укладений між США і СРСР.

Як відомо, угода, укладена між США і СРСР в 1987 році, забороняє створення і використання ракет наземного базування з дальністю понад 500 кілометрів. Сполучені Штати останнім часом неодноразово звинувачували Росію в порушенні цього документа: американські чиновники неодноразово вказували, що Москва створює заборонені ракетні системи середнього радіусу дії. Москва це заперечує. На думку американської сторони, заборонені системи дозволили б Росії завдати блискавичного ядерний удар по Європі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ