Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

США посилять торгові обмеження щодо Китаю: на черзі мікросхеми

США вживатимуть заходів, щоб запобігти продажу американськими виробниками своїх мікросхем до Китаю

Фото: Depositphotos

США працюють над тим, щоб завадити американським виробникам мікросхем продавати Китаю напівпровідники в обхід встановлених урядових обмежень.

Про це пише Укрінформ.

"США вживатимуть заходів, щоб запобігти продажу американськими виробниками своїх мікросхем до Китаю, які обходять урядові обмеження", - заявив офіційний представник адміністрації США.

Зазначається, що нові правила будуть додані до широких обмежень США на поставки передових технологій мікросхем та обладнання для виробництва мікросхем до Китаю, оголошених у жовтні минулого року.

У Білому домі заявили, що посилюють обмеження на експорт напівпровідників для запобігання зміцненню китайських збройних сил за рахунок американських мікросхем і обладнання.

За словами посадовця з Міністерства торгівлі США, чипи для споживчих товарів, таких як ноутбуки, будуть звільнені від нових обмежень. Проте компаніям доведеться повідомляти міністерство, коли вони виконують замовлення на найпотужніші споживчі чипи.

США також вимагатимуть повідомляти уряд про напівпровідники, характеристики яких трохи нижчі від порога заборони, перш ніж вони будуть відправлені до Китаю. Уряд вирішуватиме в кожному конкретному випадку, чи становлять вони загрозу національній безпеці, чи можуть бути відправлені на інші ринки.

Представники адміністрації Джо Байдена повідомили Китай про свої плани поновити правила торгівлі в рамках політики, спрямованої на стабілізацію відносин між двома країнами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ