Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США розчаровані результатами референдуму у Нідерландах

Представник Держдепартаменту США Марк Тонер на прес-брифінгу заявив, що Сполучені Штати розчаровані підсумками референдуму про асоціацію України з Європейським союзом, який пройшов в Нідерландах, повідомила прес-служба Держдепартаменту США.

“Ми розчаровані результатами (референдуму — Ред.), але ми поважаємо погляд народу Нідерландів і ми поважаємо політичний процес Нідерландів”, — сказав М.Тонер.

Він додав, що попереду все ще є необхідний процес по асоціації, який належить провести уряду Нідерландів.

“Ми говорили про це раніше і скажемо ще раз про це сьогодні: ми віримо, що угода про асоціацію є найкращим варіантом і в інтересах України, і в інтересах США, і в інтересах Європейського союзу, і ми будемо вважати так”, — підкреслив М.Тонер .

На уточнююче запитання журналіста про те, чи будуть США закликати прем’єра Нідерландів “ігнорувати волю свого народу”, М.Тонер підкреслив, що саме це є “внутрішнім політичним процесом” країни, і США поважають його — жодного заклику вони робити не збираються.

Нагадаємо, 7 квітня Президент Франції Франсуа Олланд після зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель повідомив, що Франція та Німеччина продовжуватимуть підтримувати асоціацію між Україною та Євросоюзом, незважаючи на результати референдуму в Нідерландах.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ