Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США розпочали виведення військ із Сирії

США розпочали виведення військ із Сирії, - Дзеркало тижня.

Сполучені Штати Америки почали виведення армійського контингенту з Сирії в рамках переходу до нового етапу операції проти терористичного угрупування "Ісламська держава", повідомили в Білому домі

"П'ять років тому ІДІЛ була дуже сильною і небезпечною силою на Близькому Сході, а тепер США здобули перемогу над "халіфатом". Ці перемоги над ІДІЛ не означають кінця глобальної коаліції або її кампанії. Ми почали повертати війська США додому в той час, як ми переходимо до наступної фази цієї кампанії", - йдеться в заяві прес-служби Адміністрації президента США, поширеній у середу, 19 грудня.

У Міністерстві оборони США, в свою чергу, підтвердили виведення військ і перехід до нового етапу військової операції в Сирії.

"Коаліція звільнила території, утримувані ІДІЛ, але кампанія проти ІДІЛ не закінчена", - заявила офіційний представник Пентагону Дана Вайт.

Вона відмовилася повідомляти деталі операції з міркувань необхідності захисту військ і оперативної безпеки.

"Ми продовжимо працювати з нашими партнерами і союзниками, щоб перемогти ІДІЛ, де б вона не діяла", - підсумувала Вайт.

Раніше в Держдепартаменті США повідомили про наміри вивести дипломатичний корпус з Сирії протягом доби.

Переж цим держсекретар Майк Помпео підкреслив, що США не виділять ніяких коштів на відновлення постраждалих від війни районів Сирії, поки офіційний Дамаск не досягне повного видалення з території країни іранських підрозділів. Зазначимо, США планували надати Сирії фінансову підтримку в розмірі 250 млн доларів. Скорочення програми фінансування було спрямоване на виведення США з сирійського конфлікту.

Виступаючи на засіданні Радбезу ООН президента США Дональд Трамп заявив про те, що кривавий сирійським режим забезпечується Росією і Іраном, а також назвав режим аятолл головним спонсором світового тероризму.

У Сирії дислокуються близько двох тисяч американських військовослужбовців, в основному спецназівців. Вони розміщені головним чином на сході країни і взаємодіють з місцевими курдами.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ