Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США скликають Радбез ООН через російську загрозу Україні

США скликали засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй через нарощування військ Російської Федерації біля кордонів України.

Про це інформує УНІАН.

Як йдеться у повідомленні Місії США при ООН, Сполучені Штати розраховують на відверте і цілеспрямоване обговорення у понеділок, 31 січня.

"Після тижнів тісних консультацій з Україною та партнерами в Раді Безпеки, Сполучені Штати скликали відкрите засідання Ради Безпеки для обговорення винятково важливого питання для міжнародного миру та безпеки: загрозлива поведінка Росії проти України та нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі", - йдеться у заяві Постійного представника Сполучених Штатів Америки при ООН Лінди Томас-Грінфілд.

Вона зазначила, що РФ розмістила понад 100 тис. військових на українському кордоні та бере участь в інших дестабілізаційних діях проти України, становлячи чітку загрозу міжнародному миру, безпеці і Статуту ООН.

На її переконання, країни-члени Ради безпеки ООН (5 постійних і 10 непостійних) повинні ретельно вивчити факти і розглянути, що поставлено на карту для України, для Росії і Європи, а також щодо ключових зобов'язань і принципів міжнародного порядку на той випадок, якщо Росія надалі ще глибше вторгнеться в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ