Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США визначили дату передачі Україні катерів берегової охорони

У четвер, 27 вересня, у Балтіморі в американському штаті Меріленд США передадуть Україні два катери берегової охорони. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Берегової охорони США, передає УНН

"Берегова охорона США має здійснити передачу двох 110-футових (33,5 м – ред.) колишніх катерів Берегової охорони, "Драммонд" та "Кушинг", під час церемонії у четвер на верфі берегової охорони в Балтіморі", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що під час передачі катерів будуть присутності віце-адмірал служби Майкл Макаллістер і Президент України Петро Порошенко.

Додамо, "Драммонд" та "Кушинг" визначені у відкритих джерелах як катери класу "Айленд" (Island) - клас швидкохідних патрульних катерів, призначений для патрулювання та пошуково-рятувальних операцій в прибережних водах.

Як повідомляв УНН, у серпні посол України у США Валерй Чалий заявив, що Україна та США працюють над передачею патрульних катерів класу "Айленд" (Island), які мають посилити українські спроможності в Чорморському басейні.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ