Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

США запровадили санкції проти китайського інвестора "Мотор Січ"

Мінторгівлі США запровадило санкції проти китайської компанії Skyrizon - інветора в ПАТ "Мотор Січ", заявивши, що вона загрожує національній безпеці США. Про це йдеться в офіційному прес-релізі відомства.

Зазначається, що Skyrizon внесли до списку MEU (Military End-User) - туди заносять компанії, які діють в інтересах китайської армії. Про це повідомила "Економічна правда".

США вводить для тких компаній обмеження щодо експорту, реекспорту і переміщення товарів усередині країни. Щоб виконувати зазначені операції, компаніям треба додаткове ліцензування.

У релізі йдеться, що Chinese National Offshore Oil Corporation та Skyrizon - загрожують нацбезпеці США, "допомагаючи Китаю залякувати сусідів у Південно-Китайському морі".

"Нерозсудливі та войовничі дії Китаю в Південно-Китайському морі та його агресивний поштовх до придбання інтелектуальної власності та технологій для його мілітаризації є загрозою національній безпеці США та безпеці міжнародного співтовариства", - сказав міністр торгівлі США Уілбур Росс.

"Skyrizon - китайська державна компанія - і її спроби придбати та узаконити закордонні військові технології становлять значну загрозу національній безпеці США та інтересам зовнішньої політики", - додав Росс.

Повідомляється, що запровадження сакнцій має стати попередженням експортерам про тісний зв'язок Skyrizon з армією Китаю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ